الجولانی: اجازه نمی‌‌دهیم از سوریه به اسرائیل حمله شود | تحریم‌های اعمال شده علیه سوریه را لغو کنید حمله هوایی رژیم صهیونیستی به لاذقیه و حومه دمشق (۲۶ آذر ۱۴۰۳) واکنش ترامپ به ادعاها درباره پرواز پهپادهای ایرانی در آمریکا درخواست الجولانی از آمریکا چه بود؟ افزایش آمار زنان در ارتش رژیم صهیونیستی اوکراین پیشنهاد آتش‌بس با روسیه را در روز کریسمس رد کرد زخمی شدن ۵ صهیونیست بر اثر حمله موشکی یمن وزیر جنگ صهیونیستی مدعی پیشرفت در توافق مبادله اسرا شد انگلیس هیات عالی‌رتبه به دمشق اعزام می‌کند بازگشایی سفارت لبنان در سوریه سخنگوی نتانیاهو: ترامپ خواستار پایان جنگ در منطقه شده است تمدید فراخوان امریه وزارت علوم تا ۲ دی ۱۴۰۳ صدراعظم آلمان رای اعتماد پارلمان را از دست داد بیانیه مجلس خبرگان رهبری در پی تحولات سوریه | باطل اگرچه هیاهو و جولانی دارد، مضمحل می‌شود رژیم صهیونیستی ۳۷۰ کیلومتر مربع از خاک سوریه را اشغال کرد پزشکیان: بیش از ۲ تا ۳ برابر کشور‌های اروپایی برق و گاز مصرف می‌کنیم شلیک موشک از یمن باعث تعطیلی فرودگاه بن گوریون در نزدیکی تل آویو شد (۲۶ آذر ۱۴۰۳) هزاران نفر از بانوان سراسر کشور با رهبر معظم انقلاب دیدار خواهند کرد انتشار بیانیه منتسب به بشار اسد درباره شرایط خروج وی از دمشق ساعت کاری ادارات سراسر کشور تا پایان بهمن تغییر کرد + جزئیات شورای وزیران خارجه اتحادیه اروپا درباره تعامل با سوریه پسااسد جلسه برگزار خواهند کرد شهردار جدید قوچان منصوب شد آمار شهدای نوار غزه از مرز ۴۵هزار نفر عبور کرد (۲۶ آذر ۱۴۰۳) آیا پایگاه‌های روسیه در سوریه تعطیل می‌شود؟ طرح توسعه۳ میدان مشترک نفتی در شورای اقتصادی دولت تصویب شد طوفان مرگبار در یک جزیره فرانسوی| آمار قربانیان نامعلوم است بحران سیاسی در کره‌جنوبی ادامه دارد؛ از استعفای رئیس حزب حاکم تا تأکید بر تغییر دولت بازگشایی سفارت ایران در سوریه در آینده‌ای نزدیک
سرخط خبرها

خودکفایی ایران در پرتاب‌گرهای LEO | آمادگی بلوک سامان برای انتقال محموله به مدار ۷۰۰۰ کیلومتری

  • کد خبر: ۳۰۳۹۷۴
  • ۱۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۶
خودکفایی ایران در پرتاب‌گرهای LEO | آمادگی بلوک سامان برای انتقال محموله به مدار ۷۰۰۰ کیلومتری
سخنگوی فضایی وزارت دفاع گفت: ماهواره‌بر سیمرغ بلوک انتقال مداری سامان را در ارتفاع ۴۰۰ کیلومتری مدار قرار می‌دهد و پس از تثبیت بلوک، فرآیند ارتقای مدار آغاز می‌شود و این بلوک محموله‌ها را به ارتفاع ۷۰۰۰ کیلومتری منتقل خواهد کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، سیداحمدی حسینی مونس؛ سخنگوی فضایی وزارت دفاع درباره پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره‌بر سیمرغ و دستاورد‌های جدید صنعت فضایی کشور توضیحاتی ارائه کرد.

تزریق محموله ۳۰۰ کیلوگرمی به مدار

وی با تبریک این موفقیت بزرگ به ملت ایران گفت: بامداد امروز شاهد ثبت رکورد جدیدی در صنعت فضایی کشور بودیم. برای نخستین‌بار محموله‌هایی با مجموع وزن ۳۰۰ کیلوگرم به مدار تزریق شد. ما در این چرخه هم ماهواره‌بر، هم ماهواره و هم بلوک انتقال مداری را داریم.

حسینی مونس تصریح کرد: این مأموریت با محوریت سازمان هوافضای وزارت دفاع انجام شد که شامل ماهواره‌بر سیمرغ در مجموعه وزارت دفاع توسعه پیدا کرد، بلوک انتقال مداری سامان در وزارت ارتباطات و ماهواره فخر ۱ در وزارت دفاع و شرکت صاایران بود.

نقش بلوک انتقال مداری سامان

حسینی مونس با اشاره به اهمیت بلوک انتقال مداری سامان توضیح داد: بلوک انتقال مداری وظیفه انتقال محموله‌ها از مدار‌های پایین‌تر به مدار‌های بالاتر را بعد از تثبیت برعهده دارد. در این ماموریت، ماهواره‌بر سیمرغ بلوک انتقال را در ارتفاع ۴۰۰ کیلومتری مدار قرار می‌دهد و پس از تثبیت بلوک، فرآیند ارتقای مدار آغاز می‌شود و این بلوک محموله‌ها را به ارتفاع ۷۰۰۰ کیلومتری منتقل کرد. این قابلیت در منظومه‌سازی ماهواره‌های و مأموریت‌های پرتاب چندین ماهواره به‌صورت همزمان اهمیت ویژه‌ای دارد.

وی گفت: انشالله در گام‌های بعدی صنعت فضایی هم در مجموعه وزارت دفاع بر روی بلوک‌های انتقال مداری سوخت مایع و هم بر روی بلوک‌های سوخت جامد در مراکز تحقیقاتی کشور فعالیت می‌شود که به صورت حلقه‌های زنجیره صنعت فضایی مکمل هم خواهند بود.

توسعه ماهواره‌بر سیمرغ و آینده صنعت فضایی

وی درباره به‌روزرسانی ماهواره‌بر سیمرغ گفت: فرآیند توسعه ماهواره‌بر‌ها در سازمان هوافضای وزارت دفاع بر اساس یک برنامه منسجم و پیوسته انجام می‌شود. پرتاب امروز، نسبت به پرتاب قبلی در کمتر از ۱۰ ماه انجام شد که خود یک رکورد محسوب می‌شود. ارتقا در حوزه وزن ماهواره‌ها و دقت در تزریق را داشتیم. بهینه‌سازی‌هایی بر روی همین ماهواره بر انجام می‌شود. در آینده نزدیک، قابلیت حمل ماهواره‌های تا وزن ۵۰۰ کیلوگرم نیز با ماهواره‌بر سیمرغ فراهم خواهد شد.

پرتابگر‌های جدید ایران در نقشه راه

حسینی مونس افزود: نسخه‌های بعدی ماهواره‌بر‌ها شامل سریر و سروش نیز مطابق نقشه راه در حال توسعه هستند. به لطف خدا، ایران اکنون در حوزه پرتابگر‌های مدار نزدیک زمین (LEO) به خودکفایی رسیده است و هیچ نیازی به پرتابگر‌های خارجی ندارد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->