حسن فرحات یکی از رهبران حماس، به شهادت رسید (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ادعای جدید ترامپ درباره احتمال مذاکره مستقیم با ایران واکنش عجیب ترامپ به ریزش بازار سهام آمریکا وزیر راه و شهرسازی: ۵ هزار نقطه حادثه‌خیز تصادفات در کشور شناسایی شده است حمله موشکی جنبش انصارالله یمن به سرزمین‌های اشغالی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) پزشکیان در گفتگو با بن‌سلمان: با هیچ کشوری سر جنگ نداریم تقابل شدید کانادا با جنگ تعرفه‌ای آمریکا اعتراض صهیونیست‌ها به حمایت شهردار لندن از مردم غزه ۱۰۰ شهید و زخمی در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به مدرسه‌ای در غزه+ویدئو اطلاعیه قوه قضائیه درباره علت درگذشت حجت‌ الاسلام‌ نیری واکنش رؤسای جمهور کشورهای جهان به جنگ تعرفه‌های ترامپ شمار شهدای غزه به ۵۰ هزار و ۵۲۳ تن رسید (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) وزیر خارجه رژیم صهیونیستی: مسیر دیپلماتیک برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را رد نمی‌کنیم ایران حمله رژیم صهیونیستی به زیرساخت‌های غیرنظامی و دفاعی سوریه را محکوم کرد روسیه برای میانجیگری میان آمریکا و ایران اعلام آمادگی کرد بهبود زندگی مردم، پیشرفت کشور و حفظ منافع ملی اولویت دولت خواهد بود تخت‌روانچی در نشست سازمان همکاری شانگهای خواستار محکومیت تهدیدات آمریکا علیه ایران شد یمن از سرنگونی هفدهمین پهپاد آمریکایی خبرداد ابراز رضایت جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش از روند انسداد مرزهای کشور ادامه وضع تعرفه‌ از سوی ترامپ | رهبران جهان چه می‌گویند؟ نشست کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگهای در مسکو آغاز شد (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) بیانیه‌ی سپاه پاسداران به مناسبت اولین سالگرد شهادت پاسدار محمدرضا زاهدی و سرتیپ پاسدار محمد هادی حاجی رحیمی وزارت خارجه کشورمان ادامه جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی را محکوم کرد عملیات اچ-۳ نیروی هوایی ارتش؛ سند اقتدار تاریخ دفاعی ایران معاصر + فیلم اعلام رضایت ترامپ از همکاری خوب روسیه و اوکراین در موضوع آتش‌بس عزم چین برای مقابله با تعرفه‌های جدید آمریکا دولت آمریکا مدعی شد: فشار اقتصادی علیه ایران را افزایش می‌دهیم «ایلان ماسک» از دولت ترامپ خارج خواهد شد
سرخط خبرها

خودکفایی ایران در پرتاب‌گرهای LEO | آمادگی بلوک سامان برای انتقال محموله به مدار ۷۰۰۰ کیلومتری

  • کد خبر: ۳۰۳۹۷۴
  • ۱۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۶
خودکفایی ایران در پرتاب‌گرهای LEO | آمادگی بلوک سامان برای انتقال محموله به مدار ۷۰۰۰ کیلومتری
سخنگوی فضایی وزارت دفاع گفت: ماهواره‌بر سیمرغ بلوک انتقال مداری سامان را در ارتفاع ۴۰۰ کیلومتری مدار قرار می‌دهد و پس از تثبیت بلوک، فرآیند ارتقای مدار آغاز می‌شود و این بلوک محموله‌ها را به ارتفاع ۷۰۰۰ کیلومتری منتقل خواهد کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، سیداحمدی حسینی مونس؛ سخنگوی فضایی وزارت دفاع درباره پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره‌بر سیمرغ و دستاورد‌های جدید صنعت فضایی کشور توضیحاتی ارائه کرد.

تزریق محموله ۳۰۰ کیلوگرمی به مدار

وی با تبریک این موفقیت بزرگ به ملت ایران گفت: بامداد امروز شاهد ثبت رکورد جدیدی در صنعت فضایی کشور بودیم. برای نخستین‌بار محموله‌هایی با مجموع وزن ۳۰۰ کیلوگرم به مدار تزریق شد. ما در این چرخه هم ماهواره‌بر، هم ماهواره و هم بلوک انتقال مداری را داریم.

حسینی مونس تصریح کرد: این مأموریت با محوریت سازمان هوافضای وزارت دفاع انجام شد که شامل ماهواره‌بر سیمرغ در مجموعه وزارت دفاع توسعه پیدا کرد، بلوک انتقال مداری سامان در وزارت ارتباطات و ماهواره فخر ۱ در وزارت دفاع و شرکت صاایران بود.

نقش بلوک انتقال مداری سامان

حسینی مونس با اشاره به اهمیت بلوک انتقال مداری سامان توضیح داد: بلوک انتقال مداری وظیفه انتقال محموله‌ها از مدار‌های پایین‌تر به مدار‌های بالاتر را بعد از تثبیت برعهده دارد. در این ماموریت، ماهواره‌بر سیمرغ بلوک انتقال را در ارتفاع ۴۰۰ کیلومتری مدار قرار می‌دهد و پس از تثبیت بلوک، فرآیند ارتقای مدار آغاز می‌شود و این بلوک محموله‌ها را به ارتفاع ۷۰۰۰ کیلومتری منتقل کرد. این قابلیت در منظومه‌سازی ماهواره‌های و مأموریت‌های پرتاب چندین ماهواره به‌صورت همزمان اهمیت ویژه‌ای دارد.

وی گفت: انشالله در گام‌های بعدی صنعت فضایی هم در مجموعه وزارت دفاع بر روی بلوک‌های انتقال مداری سوخت مایع و هم بر روی بلوک‌های سوخت جامد در مراکز تحقیقاتی کشور فعالیت می‌شود که به صورت حلقه‌های زنجیره صنعت فضایی مکمل هم خواهند بود.

توسعه ماهواره‌بر سیمرغ و آینده صنعت فضایی

وی درباره به‌روزرسانی ماهواره‌بر سیمرغ گفت: فرآیند توسعه ماهواره‌بر‌ها در سازمان هوافضای وزارت دفاع بر اساس یک برنامه منسجم و پیوسته انجام می‌شود. پرتاب امروز، نسبت به پرتاب قبلی در کمتر از ۱۰ ماه انجام شد که خود یک رکورد محسوب می‌شود. ارتقا در حوزه وزن ماهواره‌ها و دقت در تزریق را داشتیم. بهینه‌سازی‌هایی بر روی همین ماهواره بر انجام می‌شود. در آینده نزدیک، قابلیت حمل ماهواره‌های تا وزن ۵۰۰ کیلوگرم نیز با ماهواره‌بر سیمرغ فراهم خواهد شد.

پرتابگر‌های جدید ایران در نقشه راه

حسینی مونس افزود: نسخه‌های بعدی ماهواره‌بر‌ها شامل سریر و سروش نیز مطابق نقشه راه در حال توسعه هستند. به لطف خدا، ایران اکنون در حوزه پرتابگر‌های مدار نزدیک زمین (LEO) به خودکفایی رسیده است و هیچ نیازی به پرتابگر‌های خارجی ندارد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->