مهم‌ترین موضوعات مطرح شده در نشست اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس و فرماندهان فراجا دیدار چهارجانبه ایران، چین و روسیه با گروسی در خصوص وضعیت برنامه هسته‌ای ایران اعلام آمادگی عراقچی برای سفر به پاریس، برلین و لندن تحقیق و تفحص از بانک مرکزی در دستورکار مجلس| یک بانک خصوصی، عامل شکل‌گیری ۳۵ درصد از تورم کشور امیر سرتیپ صباحی‌فرد و سردار حاجی‌زاده از مواضع پدافندیِ نطنز و خنداب بازدید کردند ارتش چین برای هشدار به ناوشکن آمریکایی، نیروهای هوایی و دریایی اش را اعزام کرد جزئیاتی از دیدار وزرای امور خارجه ایران و چین در پکن جزئیات پرونده «کرسنت» از سوی پورمحمدی اعلام شد یورش هوایی روسیه به کی یف اوکراین با ۹ کشته و ۷۰ زخمی اژه ای: ایران، میزبان بیست‌و‌یکمین نشست قضایی کشورهای عضو سازمان شانگهای خواهد بود ترامپ از احتمال دیدار خود با پوتین خبر داد اولین مراسم هولوکاست بدون حضور نتانیاهو| پهپاد ناشناس سرنگون شد معاون وزیر کشور: اعطای فوق‌العاده خاص کارکنان شهرداری‌ها تصویب شد وزیر کشور در مشهد: ایجاد سازمان ملی مهاجرت موجب یکپارچگی مدیریتی می‌شود+ویدئو ترامپ: مذاکرات با چین برای توافق عادلانه خوب پیش می‌رود وزیر کشور وارد مشهد شد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) عراقچی: تلاش‌های رژیم اسرائیل برای منحرف کردن دیپلماسی کاملاً واضح است سردار رحمان علیدوست، رئیس سازمان وظیفه عمومی فراجا شد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه: شانس توافق با آمریکا وجود دارد گروسی: ایران در رابطه با مذاکرات هسته‌ای جدی است همه چیز درباره افزایش مهلت معرفی مشمولان سربازی (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + ویدئو محمود عباس: اسرائیل برای تخلیه غزه و کرانه باختری از طریق عملیات کوچاندن تلاش می‌کند وزیر خارجه روسیه: از تلاش‌های آمریکا در مذاکرات با ایران حمایت می‌کنیم آیت‌الله علم‌الهدی تأکید کرد: حشدالشعبی، محور مقاومت مردمی عراق عراقچی با وزیر خارجه چین دیدار کرد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم سخنگوی کرملین: اختلافاتی میان آمریکا و اوکراین درباره جزئیات توافق صلح وجود دارد زلزله ۶.۲ ریشتری استانبول را لرزاند (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم لحظه زمین لرزه تشریح جزئیات توقف پروژه پتروشیمی میانکاله از سوی رئیس سازمان محیط زیست + فیلم
سرخط خبرها

خودکفایی ایران در پرتاب‌گرهای LEO | آمادگی بلوک سامان برای انتقال محموله به مدار ۷۰۰۰ کیلومتری

  • کد خبر: ۳۰۳۹۷۴
  • ۱۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۶
خودکفایی ایران در پرتاب‌گرهای LEO | آمادگی بلوک سامان برای انتقال محموله به مدار ۷۰۰۰ کیلومتری
سخنگوی فضایی وزارت دفاع گفت: ماهواره‌بر سیمرغ بلوک انتقال مداری سامان را در ارتفاع ۴۰۰ کیلومتری مدار قرار می‌دهد و پس از تثبیت بلوک، فرآیند ارتقای مدار آغاز می‌شود و این بلوک محموله‌ها را به ارتفاع ۷۰۰۰ کیلومتری منتقل خواهد کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، سیداحمدی حسینی مونس؛ سخنگوی فضایی وزارت دفاع درباره پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره‌بر سیمرغ و دستاورد‌های جدید صنعت فضایی کشور توضیحاتی ارائه کرد.

تزریق محموله ۳۰۰ کیلوگرمی به مدار

وی با تبریک این موفقیت بزرگ به ملت ایران گفت: بامداد امروز شاهد ثبت رکورد جدیدی در صنعت فضایی کشور بودیم. برای نخستین‌بار محموله‌هایی با مجموع وزن ۳۰۰ کیلوگرم به مدار تزریق شد. ما در این چرخه هم ماهواره‌بر، هم ماهواره و هم بلوک انتقال مداری را داریم.

حسینی مونس تصریح کرد: این مأموریت با محوریت سازمان هوافضای وزارت دفاع انجام شد که شامل ماهواره‌بر سیمرغ در مجموعه وزارت دفاع توسعه پیدا کرد، بلوک انتقال مداری سامان در وزارت ارتباطات و ماهواره فخر ۱ در وزارت دفاع و شرکت صاایران بود.

نقش بلوک انتقال مداری سامان

حسینی مونس با اشاره به اهمیت بلوک انتقال مداری سامان توضیح داد: بلوک انتقال مداری وظیفه انتقال محموله‌ها از مدار‌های پایین‌تر به مدار‌های بالاتر را بعد از تثبیت برعهده دارد. در این ماموریت، ماهواره‌بر سیمرغ بلوک انتقال را در ارتفاع ۴۰۰ کیلومتری مدار قرار می‌دهد و پس از تثبیت بلوک، فرآیند ارتقای مدار آغاز می‌شود و این بلوک محموله‌ها را به ارتفاع ۷۰۰۰ کیلومتری منتقل کرد. این قابلیت در منظومه‌سازی ماهواره‌های و مأموریت‌های پرتاب چندین ماهواره به‌صورت همزمان اهمیت ویژه‌ای دارد.

وی گفت: انشالله در گام‌های بعدی صنعت فضایی هم در مجموعه وزارت دفاع بر روی بلوک‌های انتقال مداری سوخت مایع و هم بر روی بلوک‌های سوخت جامد در مراکز تحقیقاتی کشور فعالیت می‌شود که به صورت حلقه‌های زنجیره صنعت فضایی مکمل هم خواهند بود.

توسعه ماهواره‌بر سیمرغ و آینده صنعت فضایی

وی درباره به‌روزرسانی ماهواره‌بر سیمرغ گفت: فرآیند توسعه ماهواره‌بر‌ها در سازمان هوافضای وزارت دفاع بر اساس یک برنامه منسجم و پیوسته انجام می‌شود. پرتاب امروز، نسبت به پرتاب قبلی در کمتر از ۱۰ ماه انجام شد که خود یک رکورد محسوب می‌شود. ارتقا در حوزه وزن ماهواره‌ها و دقت در تزریق را داشتیم. بهینه‌سازی‌هایی بر روی همین ماهواره بر انجام می‌شود. در آینده نزدیک، قابلیت حمل ماهواره‌های تا وزن ۵۰۰ کیلوگرم نیز با ماهواره‌بر سیمرغ فراهم خواهد شد.

پرتابگر‌های جدید ایران در نقشه راه

حسینی مونس افزود: نسخه‌های بعدی ماهواره‌بر‌ها شامل سریر و سروش نیز مطابق نقشه راه در حال توسعه هستند. به لطف خدا، ایران اکنون در حوزه پرتابگر‌های مدار نزدیک زمین (LEO) به خودکفایی رسیده است و هیچ نیازی به پرتابگر‌های خارجی ندارد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->